BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Brüsszelben freskóval tisztelegtek David Bowie előtt

2016. január 12. - m.papai

w3rhvtmzxysbg5b.jpg

Lucien Gilson, 26 éves belga művész, közismertebb nevén, Noir Artist, a Galerie de la Toison d’Or egyik fehér falára varázsolt látványos graffitit Bowie utolsó albuma, a Blackstar megjelenése alkalmából. Noir Artist a Sony Music Belgium megrendelésre készítette el a fekete-fehér falfestményt. A munka két napot vett igénybe, és szomorú egybeesésként éppen a zenész halálára lett készen. A festés menetéről készült timelapse videót Bowie facebook oldalán is közzétették, ez volt az utolsó bejegyzés a halálhíre előtt. Noir Artist azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 24 órát valódi érzelmi hullámvasútként élte meg, és hatalmas megtiszteltetés számára, hogy részt vehetett ennek a műalkotásnak az elkészítésében. A freskó alatt tegnap már gyűlni kezdtek a virágok, sőt a fehér részekre üzenetet is írhatnak azok, akik szeretnék leróni tiszteletüket a 69 éves korában elhunyt angol zenész előtt.

 

TIMELAPSE OF BOWIE BELGIAN ★ BILLBOARD

TIMELAPSE OF BOWIE BELGIAN ★ BILLBOARDWatch NOIR Artist create and complete a mural commissioned by Sony Music Belgium for David Bowie’s ★ album.

Közzétette: David Bowie – 2016. január 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr998264500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása