BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Nő pánikban - avagy mit csináljunk, ha nem nyílik az autó ajtaja...

2016. január 19. - hkatinka68

16264215198_6d156e48f8_b.jpg

Klasszikus nő vagyok, ami az autókat illeti - márka, szín, azért tudom a többi paraméterét is, ha nagyon nekidurálom magam. Ezek nem nagyon érdekelnek, csak az, hogy eljussak vele A-ból B-be és lehetőleg ne álljon meg közben. Belül néha rettenetes állapotban van, gyerekeket szállítok, akik esznek, szemetelnek, akad benne egy-két sapka, kesztyű,kézkrém meg más nagyon hasznos dolog.

Ha elszánom magam, akkor viszont úgy kitakarítom, hogy na, mindenféle spray-vel, szarvasbőrrel. Idén tudományosan felkészültem a hidegre,szilikonnal bespricceltem az összes belső gumis részt, volt itthon jégoldó, zároldó, szélvédő letakaró, belső párátlanító. Semmi nem történhet, gondoltam naivan.

Reggel a -6 fokban próbálom nyitni az autót, kulcs meg sem mozdul. Jégoldó a zárba, semmi. Csak fél 10-kor kell (volna) elmennem itthonról, majd kiolvad. 9-kor a kulcs megmozdul, de a központi zár nem nyit. Megmelegítem a kulcsot. Úgy se. Gyalog megyek. Délben nagyjából leolvad minden, kivéve a központi zárat.

Meleg víz kizárva, szigorúan tilos, mert megvetemedhet a zár, károsodik a festés és hasonló katasztrófák. Olvasom a net-en: van olyan, hogy a központi zár mechanikája meghal, van, hogy az elektronikája. Nem olcsó történet. Kezdek bepánikolni. Hívom az assistance-ot, hogy mégis mit csináljak, de alvázszám nélkül szóba sem állnak velem. Mi az, hogy nem tudom? Hát talán azért, mert az autóban van az a papír, amire rá van írva. Akkor vegyem ki és diktáljam be.... Hát éppen ez az - mondom, de kötik az ebet a karóhoz...

Végül előveszem a fűnyíró hosszabbítóját, ami épp elért a kint parkoló autóig, beledugom a hajszárítót és melegítetem a zárat jó sokáig. Semmi. Várok fél órát és épp trailert akarok hívni, amikor teszek még egy próbát. Kinyílik.

Újra szilikonozom, lefedem a zárat, jégoldót bele. Reggel ugyanaz a történet. Megyek a hajszárítóért... De ha valakinek van jobb ötlete, kérem, ossza meg velem...

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr278285110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása