BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Napi kisszínes: Helyünk a világban, avagy mese a pusztáról meg a debrecinzer-ről

2017. február 20. - hkatinka68

Nem tudom, ki hogy van vele - én kimondottan szeretek reklámújságokat nézegetni. Most például a Lidl jövő heti katalógusában igazi kelet európai ételekre bukkantam. Hogy kik azok a kelet-európai országok? Kicsit bizonytalan voltam a témában, úgyhogy a Wikipédiához fordultam segítségért: földrajzi értelemben Fehéroroszország, Ukrajna, Moldova, Grúzia és Oroszország, politikai értelemben a 90-es évekig a volt szocialista országokat sorolták ide.

De nézzük csak, mit gondol erről a Lidl? Ezt:

16910658_1332410193469084_1341393620_o.jpg

Lengyel, magyar, litván.... Aztán lehet, hogy a Kuljanka márka kitalálói egyszerűen nem ismerik a kvárglit vagy a Zlaty Bazant-ot.... de a magyar termékskálát tekintve bennünket sem nagyon.

gulas.jpg

 

Ismeretlen eredetű tokaji furmint - (a tavalyi szlovén tokaij paioz után már bármit el tudok képzelni), Egri bikavér, debrecinzer (sic!) kalbász és persze Goulash...... külön feltüntetve, hogy szoljánka típusú, mintha az átlag belga tudná, hogy mi az a szoljánka (többféle húsból készült, savanyú uborkával, kapribogyóval készült orosz leves)... Nem gondolnám, hogy turisztikai-gasztronómiai értékünket növelni fogja ez a kaland.

De sebaj, majd a göncökkel befutunk. Rhapsodie hongroise -virít a márciusi Burda elején. Közép-európai kollekció, avagy "csárdás-hangulat a balkáni nap alatt".  Tekintsünk el az enyhe képzavartól, inkább örüljünk a sok szép ruhának - ha már így megihlettük a tervezőt.

A fényes kis kék zakó biztos nagy sikert aratott volna a Hortobágyon az Ofélia-koszorús  pirossal együtt, különösen bikalegeltetés esetén

burda2.jpg

És igen pontosan ebben  táncolnánk csárdást a puszta levegőjét beszíva... a balkáni nap alatt. Nadrágban és turbánban,  ebben biztos egyszerűbb lett volna felugrani Ruzsa Sándor mellé a lóra.

burda1.jpg

Mindezt Európából, európaiaknak... 

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr5512275727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása