BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Megint karnevál.... egy kis tavalyi Malmédy-ízelítő

2017. február 23. - hkatinka68

karneval10.jpg

 

Belgiumban nagyon nagy kultusza van a karneválnak. Nagy kedvencem Malmédy, ez az ardennek-i kisváros, ahol tényleg boldog-boldogtalan beöltözik ilyenkor. Vannak tradicionális jelmezek: hosszú orrúak, hosszú kezűek, hosszú seprűsök (róluk részletesen tavaly írtam ebben a cikkben )

Ez is egy tradicionális jelmez:

karneval_5.jpg

 

 A céhek is beöltöznek pl a: pékek

karneval4.jpg

És a csizmadiák. Itt egy egészen ifjú:

karneval7.jpg

 

A jelmezek ezektől eltekintve évről évre változnak. Tavaly jöttek először a vadmacskák:

karneval3.jpg

 

Meg a cowboynak öltözött öregasszonyok:

karneval1.jpg

 

Ő meg a dolce vita egyik helyi képviselője, roller-Vespával

karneval_8.jpg

A gyerekeknek nagy műsor, mert rengeteg cukrot és vérnarancsot dobálnak szét a felvonulók, a felnőtteket megesik, hogy eau de vie-vel, ('ó dö ví'), azaz pálinkával kínálják. De meg lehet kóstolni a malmédy baiser-t, ami egy töltött habcsók, van igazi, marhazsírban sütött sült krumpli és forralt bor is. 

Az idei nagy cortége (felvonulás) február 26-án, vasárnap 14 órakor kezdődik.

Érdemes legalább fél órával hamarabb menni, hogy közeli parkolóhoz jussunk (jók a város szélén levő boltok, a Quick parkolói). Utána csak kövessük a tömeget, nem fogunk eltévedni. Meleg ruha nem árt, a gyerekeknek meg vihetünk jelmezt, de bárki beöltözhet és felvonulhat. Konfettiesőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7812285307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása