BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Heti kisfekete - Mese a tűzről meg a Carpe diem-ről

2017. november 27. - hkatinka68

 tuz_1.jpg

Valahogy nem az én hónapom ez a november, megint vigasztalanul esik, sötétben indulunk az iskolába. Illetve indulnánk, mert ma reggelre az általam ismert 4 útból, amerre megközelíthetem az iskolát, csak egy maradt. Helyesebben egy se, mert az utcánk fele nyár eleje óta zsákutca, amin meg kimentem volna, épp kidöntöttek egy fát. Abban a szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy a házunk egész pontosan a Forest és Uccle határán fekszik, az utca egyik fele ennek megfelelően az egyik, a másik a másik kerülethez tartozik. Tavaly Uccle újította fel az utcát, úgyhogy felfelé nem lehetett menni, idén a Forest kapott bele a munkálatokba. Előbbinek lehet több pénze, mert bármerre megyünk, fel van törve az út, módosulnak a szabályok. Belga barátunk szerint a 70-es években Európában Belgiumban voltak a legjobb minőségű utak, aztán egy ideig nem foglalkoztak velük.... de majd most. Az a baj, hogy erősen emlékeztet ez engem a saját takarítási stílusomra, elkezdem, hopp itt is van valami, ott is, amit meg kéne még csinálni.... aztán egyszer csak ezer sebből vérzik a lakás és senki nem hiszi el, hogy épp nagytakarítok.

Múlt héten még horrorisztikusabb élményben volt részem. Pár hete az erőmű mellett kigyulladt egy akkumulátorokat gyűjtő konténer, be is mondták, hogy mindenki zárja be az ablakokat és maradjon bent a házban. Csütörtökön állok a patikában, elhúz előtte egy szirénázó tűzoltóautó, aztán még egy, majd még öt. Kinézek, határozottan felőlünk jön a füst. Be a kocsiba, haza gyorsan, ember nincs az utcán, a füst viszont egyre határozottabban felőlünk jön. Minden átfutott az agyamon, égve hagyott ebéd, vasaló. Aztán kiderült, hogy nem mi, hanem nagyon közel hozzánk valami, a lángokat is jól ki lehetett venni.

Közben írt a lányom, hogy az interneten olvasta, hogy Drogenbosban felrobbant egy vegyiüzem. (Drogenbos a közvetlenül mellettünk levő kisváros). Gyorsan visszaültem a kocsiba, mert a ház szigetelése finoman szólva nem az igazi és jobbnak láttam menekülőre fogni. Ekkor megfordult a szél és a füst, ami addig nagyjából elkerülte a házunkat telibe kapott.. Az internet-en megjelent, hogy lehet, hogy mérgező gázok szabadultak fel...Az előző tűz,  a vegyiüzem, meg az a tény, hogy az egyik Bataclan-os terrorista 4 hónapig a szomszéd utcában bújkált azért beindította a fantáziámat, hogy ez nem lehet véletlen. Azt a 10 percet azért nem kívánom senkinek, amíg azon gondolkodtam, hogy milyen rossz időben rossz helyen lenni .

Aztán megjelent, hogy nem Drogenbos, hanem Forest, nem vegyiüzem, hanem goffrigyár és nem mérgező a füst. Ennyit a médiáról. 2 éve volt egy nagyon kemény menetem egyik honfitársunkkal, aki írt a brüsszeli magyar csoportba, hogy a Midi-nél lövöldöznek a rendőrök. Mire én is írtam, hogy nem a Midinél, hanem mellettünk a Forest-ben. (akkor üldözték a terroristát). Válasz : Minek okoskodsz, jól esik? Nem mindegy neked? Szerintem ha ott laksz vagy arra jársz, akkor nem... Van felelőssége annak, aki híreket közöl.

Valamire azért jó volt ez az egész, megint rádöbbentem arra, hogy mennyire fontos a "Carpe diem."

süti beállítások módosítása