BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Brüsszel legrettenetesebb helye.. A Neuhaus csokoládé-outlet

2015. december 16. - hkatinka68

 neuhaus_zacsko.JPG

 Móni tegnapi posztjából megtudtuk, honnan indult és hová jutott a Neuhaus csokoládé manufaktúra, de ha azt hisszük, a butikjaik a legveszélyesebbek, akkor  nagyot tévedünk... Pár éve felfedeztük  a Neuhaus-outletet, (1602. Vlezenbeek, Postweeg 2., nyitva: hétköznap:9-18, szombat: 9-17. A Ring ULB-Erasmus kijáratához közel, a Decathlontól nem messze található), ahova a gyerekek teljes extázisban mennek, én meg azzal a boldog nyugalommal, hogy engem ez az egész hidegen hagy, mert nem szeretem a csokoládét..(csak néha..)

Hát nem hagy hidegen... Sajnos vagy szerencsére, mindent meg lehet kóstolni és ha már ott van az ember, akkor nekilát.  Sokan csak egy kis darabot esznek a csokiból, a többi megy a kukába, de engem arra tanítottak, hogy mindent meg kell enni. Úgyhogy 5-6 praliné után szabályosan fejre állok, de 10 után a gyerekek is feladják és mereven bámulnak a semmibe. Addigra már az ízeket is nehéz megkülönböztetni, azt meg pláne nehéz eldönteni, hogy melyikből vegyünk.

A leggazdaságosabbak az 1kg-os kiszerelésben kapható bonbonok, ezek 20 euro-ba kerülnek, de ha három dobozzal vesz valaki, akkor egyet ingyen kap. Nem olcsó így sem, de kiváló ajándék, ha nem ragaszkodunk a díszdobozhoz, pláne, ha csapatban megyünk vásárolni és a végén elosztjuk, amit vettünk. Rendszerint 15 féle ízből lehet választani, de a folyamatosan változik a felhozatal. Általában 3-4 ilyen műanyagtálcát tartalmaz egy doboz és attól függően, hogy mekkora a kiválasztott praliné, 24-30 db lehet egy tálcán. Vannak csomagolt pralinék is, ha valaki gianduja-ra bukkan, ne hagyja ki.... Ha ajándékba adnánk, az AVA boltokban lehet zacskót szerezni hozzá.

 

neuhaus.JPG

 

Természetesen lehet venni díszdobozos Neuhaus pralinét, ezek néha akciósak, de legtöbbször ugyanannyiba kerülnek, mint a boltban. Ezeket is meg lehet kóstolni, úgyhogy a legkülönlegesebb ízekről is megtudjuk végre, hogy milyenek. Ezek rendszerint sokadikként kerülnek sorra, amikor már minden mindegy.12375698_1002235213153252_2057851662_o_1.jpg

 Húsvét és karácsony után jönnek az olcsó Mikulások és a rengeteg csokitojás. Vannak kekszek, fagyik, kávék is, díszkosarat is lehet venni. A pénztárnál utolsó tőrdöfésként ott a florentin, amiből muszáj enni még egy darabot,

12381113_1000416033335170_567309801_o_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr618176284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása