BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Indul a kisvasút! - Petit train vapeur, Forest

2016. április 24. - hkatinka68

    kisvasut_1.JPG                                                                               

"Na hogy tetszett?" -dörgött rá franciául a Kövér ellenőr (Thomas, a gőzmozdony után szabadon így neveztük el a vonatokat irányító masinisztát) a kisfiamra, amikor először ült az egyik kisvonaton. A gyerek kicsit megijedt, úgyhogy egy darabig nem merészkedett a mozdonyok közelébe, bár láthatólag nagyon tetszettek neki.

kisvasut_3.JPG

Aznap a Le Petit Train à Vapeur ünnepe volt, amikor Európa számos országából és még a tengerentúlról is a Forest-ba érkeznek a vonat modellek szerelmesei saját építésű mozdonyaikkal. A mozdonyok kis kocsikat húznak és ezen lehet utazni körbe-körbe a parkban. Az egyik ilyen nagyszabású rendezvényt az idény első napján tartják, ez a Fête printemps, vagyis tavaszünnep, ami tegnapra,azaz április 23-ára esett.  A másik idén október 2-án lesz, ez a Grande fête, vagyis a nagy ünnep) és az idény zárónapja.  Ilyenkor a kisvasút 10 órától 18 óráig tart nyitva, egyébként szombaton és vasárnap illetve ünnepnapokon 14 órától 18 óráig várja az érdeklődőket a "helyi járatokkal".

A mozdonyokat nyugdíjas vasutasok és diákok vezetik, családias a hangulat.. Egy nagy kör ára 3 euro, ezért 12 percig vonatozhatunk. (ha rossz idő van és kevés a vendég, még tovább is.), a kicsi kör 1 euro, ez mindössze 4 perc, és természetesen van 2 euro-s is jegy 8 percért természetesen. A jegyet  idős hölgyek árulják, mellettük pedig ki van rakva Mathilde hercegnőnek, a belga trónörökös feleségének a fényképe, amint farmerben parolázik a vasutasokkal.

kisvasut_2.JPG

 Ha valaki megéhezne vagy megszomjazna, van egy büfé is, ahol előzőleg megváltott kuponokért vehetünk fagyit, üdítőt vagy sört. Ugyanebben az épületben egy kiállítás is helyett kapott a kisvasút történetéről.

kisvasut_4.JPG

Ez meg itt a "vonatok háza", hátul a WC-vel, amit lehetőség szerint próbáljunk elkerülni.(tavalyi tapasztalat, idén még ellenőrizni kell.)

 A kisvasút címe: 1190 Bruxelles ((Forest) Chaussée de Neerstalle 323B. Ha a vonatok esetleg nem bilincselnék le hosszabb időre a gyerekek figyelmét, akkor focizni is lehet a parkban vagy megkergetni a vadlibákat (ezt nem ajánlom, jókora gúnárok vannak.) A játszóteret nemrég újították fel, emellett van egy szabadtéri edzőterem is mindenféle géppel és 5 trampolinnal (ezek be vannak ásva a földbe és ingyenesen használhatók.).

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr628656218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása