BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Zöldspárgás farfalle - avagy ebéd 5 perc munkával..

2016. május 04. - hkatinka68


zoldsparga.JPG

Lassan úgy leszünk a spárgával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Ettünk spárgát flamand módra, hollandi mártással, spárgakrémlevest, spárgás rizottót. Sült spárgát, főtt spárgát. Fehér spárgát, zöld spárgát, vadspárgát.

Ha megszavaztatom a többieket, hogy ma mi legyen belőle, az első helyen mindig a spárgás tészta szerepel. Kb. 5 perces munka, elronthatatlan, úgyhogy ezt esszük leggyakrabban.  Jó más tésztával, akár spagettivel is, de akkor kicsit több tejszínt szoktam beletenni.

Ideális szombati ebéd. Szép, napos hétvégét kívánok mindenkinek! 

 

Hozzávalók:

 

egy köteg zöldspárga (500gramm)

500 gramm farfalle tészta

2 dl tejszín

5 dkg parmezán sajt

2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

só, bors

 

Feltesszük a vizet a tésztának. Megsózzuk. Ezután letörjük a zöldspárga végeit, a sípokat felkarikázzuk. Olívaolajon vagy vajon meg pirítjuk, majd felengedjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.

A farfallét lobogó forró vízben főzzük 10 percig, leszűrjük, majd a spárgába keverjük.

Parmezánnal meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr848677432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása