BONJOUR MÖSZJŐ BÁCSI!

Hú, de meleg van - együnk csicseriborsó salátát!

2016. május 12. - hkatinka68

13210962_1089641387745967_264630078_o.jpg

28 fok van nálunk,  ez is ritka Brüsszelben van melegebb, mint otthon. Tegnap húslevest főztem, de most valahogy nem kívánta senki, úgyhogy saláta lett az ebéd.

Nagyon szeretem a csicseriborsót, egyrészt, mert a konzervből gyorsan lehet humuszt, salátát készíteni, másrészt mert alacsony a glikémiás indexe (nem viszi fel gyorsan a vércukrot) és aki kínlódott már ilyesmivel, az tudja, hogy egy az ilyen zöldség aranyat ér.  Néha  száraz borsóból dolgozom, beáztatom, jó sokáig főzöm, tény, hogy finomabb, de sokkal lassabb. Ezt a salátát Jamie Oliver: Jamie vacsorái című könyvében találtam  és régóta készítem, nyaranta hetente legalább egyszer, mert nálunk mindenki szereti. Menta és bazsalikom van hozzá a kertben, bár lassan indul a meztelen csiga invázió, úgyhogy utóbbitól el is búcsúzhatok, mert egy perc alatt tarkopaszra legelik.

Ez egy 4 személyes adag, de még azt is simán elbírja, ha két doboz csicseriborsóból csináljuk ugyanennyi fetával és paradicsommal, akkor kiadósabb . 

Hozzávalók:

 

egy 400 grammos csicseriborsókonzerv

egy kicsi lilahagyma

egy csilipaprika

2 marék koktélparadicsom vagy 2 közepes paradicsom

200 gramm feta

egy marék bazsalikom összevágva

egy marék menta összevágva

extraszűz olivaolaj

fél citrom leve

só, bors

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A csilipaprikát vékonyra karikázzuk (ha nem szeretjük a csípőset, az ereit vágjuk ki). Összekeverjük, meglocsoljuk a citromlével és 3 evőkanál olívaolajat öntünk hozzá. A csicseriborsót felmelegítjük, azután 90%-át hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, a maradékot összenyomkodjuk és így kerül a salátába. Belemorzsoljuk a fetát,  sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mentát és a bazsalikomot. Körülbelül egy órát kell állnia, utána szobahőmérsékleten tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bonjourmoszjobacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr28709848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása